perjantai 3. tammikuuta 2020

Vuosi 2019 pikakelauksella

Vuosi 2019 meni ihan oikeasti pikakelauksella! Tai siltä ainakin tuntuu, että vasta olimme pääsiäislomalla tai hetki sitten grillailimme parvekkeella helteessä. En tiedä, kai se tuntuu joka vuosi sellaiselta. Vaikka toisaalta tuntuu, että ne tahmeat maanantait kestävät ikuisesti...

Viime vuoteen ei mahtunut päivittäistä saksan kurssia joka on muutamana muuna vuotena ollut yksi tärkeimmistä vuoden jutuista. (Sanotaanko, että itsensä kehittämisen kannalta nyt ainakin. :)) Mutta ilmoittauduin kyllä parille muulle kurssille ja ehkä tänä vuonna jatketaan taas. Harrastukset ja varsinkin uudet sellaiset, on aina kiva asia!

Mutta vuoden suurin juttu oli ehdottomasti lasten Grundschulen päättyminen ja uuteen kouluun haku ja sen aloittaminen. Oli kyllä kova pala käydä koulun pihalla sen vihoviimeisen kerran. Ei siis pelkästään lapsille, mutta myös allekirjoittaneelle... Olenhan maininnut useammin kuin kerran, että olen herkkis. Koulun päättyminen sai siis roskan silmääni. ;)

Sitä funtsii pienessä mielessä menneitä vuosia ja kaikkea mitä lapset ovat koulussa oppineet sekä kokeneet. On uusia ystäviä, kivoja opettajia ja kaikkea hauskaa. Toki ei se 4 vuotta pelkkää päivänpaistettakaan ollut, kun mekin jouduimme selvittämään kiusaamisasioita ja saimme olla, muutaman kerran suru puserossa, kun omaa lasta oli kiusattu. Mutta yleisesti ottaen kouluvuodet menivät ihan hyvin ja lapset saivat mukavia, uusia ystäviä yms.

Toki uudessa koulussa aloittaminenkin voi olla hyvin stressaavaa aikaa ja minä jännitin koulun alkua aivan varmasti enemmän kuin lapset. Uusi, isompi koulu on ollut kyllä jänskä paikka lapsille! Opettajista ja oppitunneista, uusista kouluaineista ovat pitäneet kovastikin. Mutta onhan tässä uudessakin koulussa ollut ikäviä kiusaajalapsia... Toivottavasti tämä lukuvuosi alkaa kuitenkin niin, että ketään ei kiusata tai jätetä ulkopuolelle. Voin vaan toivoa ja kädet ristissä rukoilla...

---------------

Vuonna 2019 ei ehkä tullut osallistuttua pitkille saksan kursseille, mutta huomasin kyllä itseluottamuksen kasvaneen saksan puhumisessa. Tuli hoidettua, jos jonkinlaista asiaa pelkällä saksalla ja siitä olen ylpeä. Enemmän ja enemmän osaan myös olla välittämättä muiden sanomisista, se nimittäin on ollut aina ennen minulle hyvin vaikeaa. (Herkkis, kun olen..) Mutta mielestäni osaan pitää nykyään enemmän puoliani. Olen mitä olen ja, jos se ei jollekulle riitä, niin tschüss vaan!

---------------

Viime vuoteen osui myös Espanjan reissu sekä tietysti matkustimme Suomeen ja vielä elokuussa viehättävään Kööpenhaminaan. Niin ja olimmehan me lasten kanssa vielä syksylläkin Suomessa. Eli pienet reissut kuuluvat aina asiaan. Kyllä tänäkin vuonna on muutakin reissua edessä kuin vuosittainen Suomi-loma. :D Ja eihän meitä vaan saa pois Suomesta!
Se mitä tämä vuosi, 2020 tuo tullessaan ei ehkä tiedä kukaan... Mutta toivottavasti jotain hauskaa sekä seikkailuita... Mutta myös sitä tasaista arkea sekä tahmaisia maanantaipäiviä jotka tuntuvat kestävän loputtomiin. ;)

Ensi viikolla alkaa taas
lasten koulutaival. Ehkä
muksuista se on tylsää,
mutta mulle passaa se
ihan hyvin. ;) Hauskaa
viikonloppua kaikille! <3


6 kommenttia:

 1. Kyllä mustakin tuntuu että vuodet vain vierähtävät ja joka vuosi nopeammin.
  Ihanaa uutta vuotta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi 2019 meni ihan hujauksessa, heh! :D Katsotaan meneenkö myös tämä vuosi... ;) Oikein hyvää uutta vuotta. <3

   Poista
 2. Juurikin sanoin, että syksykin on mennyt niin nopeaa. Mukavia reissuja teillä on ollut. Toivottavasti myös tänä vuonna :) Oikein ihanaa vuotta 2020 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, toivottavasti tämäkin vuosi tuo jotain hauskoja seikkailuita. Meille kaikille. :) Olkoot sitten missä tahansa! Kaikkea hyvää sinun uuteen vuoteen <3

   Poista
 3. Paljon tapahtumia on mahtunut viime vuoteenne. Uuden koulun aloittaminen on aina jännää sen vanhan tutun jälkeen. Toivottavasti kukaan ei kiusaa ketään. Toivotaan!
  Vuosi menee ihan liian nopeasti. Nytkin ollaan taas jo päästy hyvään alkuun uudella vuosikymmenellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, toivotaan, että kaikki pienet sekä isot koululaiset saavat käydä rauhassa koulussa ja saada mukavia ystäviä. Katsotaan meneekö tämäkin vuosi yhtä pikakelauksella kuin edellinen... ;)

   Poista