tiistai 21. tammikuuta 2020

Wilhelmiina-keksejä ja kurssikamuja

Ilmoittauduin viime syksynä kerran viikossa kokoontuvalle kurssille. Nyt on tämä kurssikin saatu jo päätökseen ja uusia odotellessa... Opin tuntemaan oikein kiinnostavia ihmisiä, kaikki uusia tuttavuuksia ja meillä oli joka kerta hauskoja keskusteluita ja paljon. :) Kun kurssi oli päättymässä meidän ryhmämme ope ehdotti, että tapaisimme vielä yhden ylimäääräisen kerran vaikkapa ravintolassa tai kahvilassa. Mutta eräs pariskunta halusi sitten välttämättä kutsua meidät mieluummin heidän kotiinsa. Hyvin ystävällinen tarjous ja mehän tietenkin menimme ja kiitimme kutsusta.

Ja toki aina tulee avattua suu ja kysyttyä, että voisikohan sitä tuoda jotain tullessaan. Kun minulle ehdotettiin, että toisin kahvin kaveriksi keksejä oivallisin heti, että olisi tilaisuus leipaista wilhelmiinoja joita olin halunnut tehdä jo tovin. Wilhelmiinat ovat kyllä niin luvattoman hyviä! Eikä ole monimutkainen resepti tmv. Eli siitä vaan leipomaan. ;)



Iso kasa wilhelmiinoja lähti mukaan ja yhden keksin toin mukanani kotiin... ;)














Resepti on Kinuskikissan,
Resepti täältä KLIK!



200 g voita
2 dl sokeria 
(tai itse olen laittanut 1 dl tavallista sokeria 
ja 1 dl fariinisokeria)
2 rkl siirappia
1 kpl kananmunan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa


Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita joukkoon keltuainen.
Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita 
nopeasti murumaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle pellille tankoja (halkaisijaltaan n. 2 cm). 
Jätä tankojen väliin reilusti (10 cm) leviämisvaraa. 
Taikinasta tulee 3-4 tankoa yhdelle pellille.

Paista 175 asteessa 15-20 min.

Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. 
Anna keksien jäähtyä kunnolla.




2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä. Pitää kokeilla tehdä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä niin hyviä ja hyvin upposivat kurssikamuille. ;) Suosittelen tekemään! :)

      Poista