torstai 28. toukokuuta 2020

Kotikutoiset kangasmaskit

Netissä niin paljon hyviä ohjeita ja kaavoja sun muita kangasmaskien ompeluun. Kangaskaupasta hiukan mieleistä kangasta tai vaikka paria erilaista ja tarpeeksi kuminauhaa (tai jos haluat käyttää muuta kuin kumpparia).
Fiskarsit esille ja kone surisemaan!

Parille ystävälle olen ommellut myös muutamat maskit ja meille kotiin jokaiselle kolmisen (?) kappaletta. Mies sai vielä itselleen töistä yhden kankaisen maskin ja minä sain myös eräästä liikkeestä. Pesun kautta käyttöön ja taas mennään turvallisesti kauppaan asioille. Ja eipä niitä maskeja niin kamalasti tarvitse olla, kun niitä joutuu kumminkin pesemään jokaisen käyttökerran jälkeen. 


-----------------------------------


Oletko sinä ommellut itsellesi ja 
perheellesi maskeja? Vai käytätkö kertakäyttöisiä, jos yleensä käytät asioille mennessä jotain suojaa.

:)
4 kommenttia:

 1. Joo, olen ommellut 20 kpl. 10 olen lahjoittanut pois ja 10 pidän itse. Se on sopiva määrä, että ei tarvitse muistaa heti pestä. Eri juttu, jos on perhettä. Sagrotan-pullo oli entisestään jäljellä ja huuhtelen suojukset sillä. Viime viikolla kävin kaupungilla ja oli tarkoitus ostaa lisää kuminauhaa, mutta ne olivat kolmesta paikasta loppuneet.Ompelukoneet ovat surisseet ahkerasti. Kuonokoppamalliset onnistuvat vaikka tiheillä etupistoilla käsin ommellen, jos ei ole konetta. Monessa paikassa on kangasmaskeja myytävänä à 4,90 € ja netissä nätimpiä alk.10€. Pitää tehdä bisnestä, ja takoa silloin kun rauta on kuuma. Tuo tähtikuosisi on viehättävä. Minulla on myös pala marimekon kuosia.
  Pakko on käyttää maskia, jos postissa tai kampaamossa tai muualla ei päästetä muuten edes sisään, ja ovessa lukee, että Eintritt nur nach Aufforderung, eli sinut haetaan oven edestä. Heleää helluntaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet ommellut maskeja ja vielä antanut niitä muillekin tarvitseville. Todella hieno ele. ❤❤ Minäkään en silloin ensimmäisestä paikasta löytänyt kuminauhaa vaan piti käydä muualla. Nyt niin monet ovat innostuneet tekemään omia maskeja, vaikka toki ruokakaupoissakin on nykyään maskeja myynnissä. Mukavaa sunnuntaita ja helluntaita sinulle!

   Poista
 2. Kauniita maskeja olet tehnyt. Minä en ole ommellut maskeja. Meillä Suomessa ei ainakaan vielä suositella yleisesti niiden käyttöä. Jos maskipakko tulee, otan töistä kertakäyttöisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kesällä tulemme Suomeen, pitää muistaa ottaa muutama maski varmuuden vuoksi mukaan. Ja sitten voi turvautua myös kertakäyttöisiin, jos ohjeistukset muuttuvat.

   Poista