tiistai 5. toukokuuta 2020

Parmankinkku-broileria


Miten ollakaan, että kun googlettaa sanoilla broileri ja parmankinkku löytyy heti ensi kokeilulla näin kiva, maukas resepti. Mies oli ostanut broilerin ohuita leikkeitä kaksi pakettia ja sitä kinkkua meiltä löytyi pizzaa varten. No ei tullut pizzaa vaan jotain muuta. Pakkasessa oli vihanneksia joita kiehautin lisukkeeksi. Ensi kerralla kyllä sekoitan kerman sekaan balsamicon kuten ohjeessa, mutta maukasta tuli, lapsetkin pitivät kovasti.

Arlan ohje on täältä, KLIK!



500 g broilerin paistileikettä tai broilerinfileepihviä
1 tl suolaa
mustapippuria
2 tl oreganoa
parmankinkkua
2 dl kermaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl kanafondia
2 valkosipulinkynttä (puristettuna, minulla oli pieniä paloja -laiskuus iski!)




Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Mausta broileri suolalla, pippurilla ja oreganolla. Ruskista voissa pannulla. Kiedo kinkkusiivut pihvien ympärille ja lado uunivuokaan. Sekoita kerma, etikka, fondi ja valkosipuli keskenään ja kaada vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.















Tähän väliin vähän vanhempi arkiruokaresepti :)



2 kommenttia:

  1. Broilerista on niin moneksi. Kiva ja helppo ohje! Uuniruuat ovat mukavia, kun valmistuvat melkein itsestään pienen kokoamisen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin valmistan todella usein uuniruokia, kun ei tarvitse paljon vahtia ja valmistuvat kuin itsestään. :)

      Poista