tiistai 16. helmikuuta 2021

Porkkana-cashewpähkinäkeitto

 







Heippa hei! 


Ensin meinasin, että nämä kuvat saavat jäädä loppuelämäksi arkistojen uumeniin enkä kirjoittaisi blogiin postausta lainkaan. Mutta keitto oli maukasta ja helppo valmistaa joten päätin olla välittämättä tylsistä kuvista ja julkaista ne silti. 

Meillä tehdään sosekeittoja aika usein. Helppo tehdä iso kattilallinen joka riittää useammaksi päiväksi ja mielikuvitus 
on vain rajana.

Tätä yksinkertaisempaa keittoa saa hakea kissojen ja koirien kanssa. Mutta teen varmasti toistekin, oli oikein hyvää.
Ohje löytyi, K-Ruoka (KLIK!)




700 g porkkanoita
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rapsiöljyä
2 kasvisliemikuutiota
1 l vettä
1dl cashewpähkinöitä
1 appelsiini
1/4 tl mustapippuria
(1 pkt pekonia)


Kuori porkkanat ja paloittele ne. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuullota kattilassa öljyssä porkkanapalat ja valkosipulit. Murenna joukkoon liemivalmiste ja lisää vesi sekä pähkinät. Keitä kannen alla hiljaa kiehuen, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
Anna keiton jäähtyä hetken ja soseuta se sauvasekoittimella. Purista joukkoon appelsiinin mehu ja mausta keitto mustapippurilla.

Lapsille ja miehelle paistoin pekonia, helposti uunissa. Pekonit leivinpaperin päälle ja pellille ja pelti kylmään uuniin. Uuni lämpiämään 225 asteeseen ja munakello pirisemään 15 min. Olivat just sopivan rapeita!




2 kommenttia:

  1. Näyttää niin samettisen pehmeältä, että ihan vesi herahtaa kielelle😘
    Kätevä tapa tuo pekonin paisto. Ei tule käryä. En ole vaan koskaan muistanut kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitossa oli miellyttävä, pehmeä koostumus. Mies kysyi keiton raaka-aineita eikä olisi arvannut, että keitossa oli cashewpähkinöitä. :) Uunissa voi näppärästi paistaa vaikka brunssivieraille ison kasan pekonia. :)

      Poista