maanantai 22. helmikuuta 2021

Täysjyväsämpylät



Viime viikkoiset sämpylät ja voi vitsit pitäisi kyllä joka viikko leipaista sämpylöitä. Aina niin hyvää, lapsetkin tykkäävät ja helppoakin. Minun sämpylöiden välissä oli vain kahden sentin kerros Philadelphia-juustoa, ei muuta tarvittu. :)





50 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa (käytin kuivahiivaa)
5 dl vettä
1 ½ rkl sokeria
2 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
12 dl täysjyvävehnäjauhoja




Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. (Käyttäessäsi kuivahiivaa sekoita se ensin pieneen määrään jauhoja.) Lisää taikinaan sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita hyvin, lisää öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidoista. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 30 min. Leivo sämpylöiksi ja kohota pellillä liinan n. 30 min. Paista 225 °C:ssa n. 10 min.



Inspiksen sämpylöihin löysin täältä, KLIK!











Koziolin punaisen voirasian olen saanut ystävältä 
lahjaksi monta vuotta sitten. <3









2 kommenttia:

  1. Herkullisen rouhean näköiset sämpylät! Tuoreet sämpylät eivät mielestäni muuta päälle kaipaa, kuin hiukan tuorejuustoa tai muuta levitettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Ja niinpä, ei tuore leipä/sämpylä muuta kaipaakaan. :)

      Poista