Löysin pakkasesta jäätelörasian vierestä lehtitaikinapaketin. Se oli varmasti odotellut siellä jo viime vuoden puolelta...Piti keksiä, että mihin taikinan voisi käyttää ja löysin hyvältä
kuulostavan ohjeen Annin Uunissa -sivuilta, KLIK!
Meikäläisen loihtimat olivat vähän hassun näköisiä :D, mutta oikein maistuvia. Nämä sopisivat myös loistavasti retkievääksi ja piknikille.
Muffinipelti käy moneen!
(Le Creuset -vuoat otetaan esille, kun taikinaa on enemmän kuin muffinipellin koloja...)
lehtitaikinaa
150 g pinaattia (käytin pakastepinaattia)
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
pippuria
suolaa
1 sipuli
100 g fetajuustokuutioita (minulla oli yrttimaustettua salaattijuustoa)
kirsikkatomaatteja
1-2 dl emmentalraastetta
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
pippuria
suolaa
1 sipuli
100 g fetajuustokuutioita (minulla oli yrttimaustettua salaattijuustoa)
kirsikkatomaatteja
1-2 dl emmentalraastetta
Sulata taikinalevyt.
Leikkaa taikinasta sopivan kokoiset palat.
Hienonna sipuli ja jaa jokaisen nyytin pohjalle.
Laita pari fetakuutiota nyyttien pohjalle.
Sekoita pinaatti, kermaviili, munat ja mausteet kulhossa.
Täytä nyytit pinaattikermaseoksella.
Ripottele päälle emmentalraastetta.
Halkaise tomaatit ja asettele nyyttien päälle.
Paista nyyttejä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 min.
Leikkaa taikinasta sopivan kokoiset palat.
Hienonna sipuli ja jaa jokaisen nyytin pohjalle.
Laita pari fetakuutiota nyyttien pohjalle.
Sekoita pinaatti, kermaviili, munat ja mausteet kulhossa.
Täytä nyytit pinaattikermaseoksella.
Ripottele päälle emmentalraastetta.
Halkaise tomaatit ja asettele nyyttien päälle.
Paista nyyttejä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 min.
Lehtitaikinasta saa nopeasti näyttäviä ja herkullisia leivonnaisia!
VastaaPoistaMukavaa uutta viikkoa ❤
Kiitos, sinulle myös mukavaa viikkoa! ❤💕
Poista