maanantai 27. syyskuuta 2021

Syksyn värit ja ystävältä saatu kynttilä

Jos hajutietokoneruutu olisi keksitty niin nyt se olisi paikallaan! Kirkkaanoranssi ystävältä saatu tuoksukynttilä on nimittäin varsin ihana. Haluaisin vain nostella sitä koko ajan nenän alle ja nuuskia pitkään ja hartaasti. Paksun lasipurkin sävy vie suoraan syksyyn ja ruskan väreihin. Tämä kynttilä ei kyllä sopisi allergiakotiin, tuoksu on nimittäin sen verran voimakas. Minä taas suorastaan hullaannun kaikista ihanista parfyymeista yms. Se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle. (Onneksi on mm. led-kynttilöitä jotka näyttävät ihan aidoilta. :))

Saatuani lahjaksi tämän kynttilän kaivoin esille puiset kärpässienet sekä yhden vihreän keraamisen. Tämä valko-vihreä pieni sieni on ollut minulla jo kauan ja minulla oli myös toinenkin, isompi vain, mutta se koki kovia muutossa ja särkyi. Onneksi nämä käsityöläismessuilta sekä kukkakaupasta löydetyt puiset eivät ihan pienestä säikähdä. Nekin olleet jo monta vuotta ja aina syksyn tullen kaivan esille. Oikein kivat ja symppikset!

Parvekkeella kukoistaa vielä muutama pelargonia. Näyttävät vielä varsin komeilta ja niin tuuheilta. Muutamat pienemmät pelargoniat kaivoin jo ylös ja siirsin ne ruukkuihin. Niiden paikka tulee olemaan autotalli ja pääsevät parvekkeelle uudestaan sitten keväällä. Ihastelen jokaisella ruokakauppareissuilla violetinvärisiä kanervia ja muita syyskasveja, mutta vielä en ole ostanut yhtäkään. Ennen syysistutuksia pitää saada suuret istutuslaatikot kuntoon. Mm. multa näyttää aivan kokkareiselta. Joku päivä, kun lähden autolla kaupppaan voin ostaa sitä multaakin. (Tykkään käydä pyörällä kaupassa ja olen erään kerran roudannut multasäkin pyörän tarakalla...ja mitäs siihen muuta sanoisi kuin: never again! Nie wieder! :D)


Eräs koulussa sattunut asia potuttaa tänään niin paljon. Lapsi sanoi opettajan kutsuneen häntä tyhmäksi unohdettuaan läksynsä. Kun kirjoitin asiasta sähköpostia ja ilmoitin haluvani tietää mitä koulussa on oikein tapahtunut opettaja soitti minulle välittömästi. Tuntui, että opettaja vain puhui ja puhui, kehui toista lasta ja moitti toista. Opettaja kertoi käyttäneensä jotain muuta sanaa, kuin dumm (=tyhmä), mutta kyllä se mietitytti, että mitä sanaa se opettaja sitten oli käyttänyt, jos 12-vuotiaat ovat niin väärin kuulleet. No näitä sopii vain arvailla. Minä en ole siellä kärpäsenä katossa kuuntelemassa.Mukavaa maanantai-iltaa itse kullekin! (Onko syyslomaa varten tehty mitään suunnitelmia?)

Ystävältä saatu kynttilä tuoksuu huumaavan hyvältä.


P.s. Hah, ei oikein meinaa runosuoni sykkiä, kun viimeisimpien postausten otsikoissa on sana syksy! :D Pitää keksiä ensi kerralla jotain muuta...miten olisi Herbst? ;)

2 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen se opettajan soitto. Itse toimin opetustehtävissä ja en kyllä nimittele koskaan, vaan haen aina positiivisuuden kautta asioita ihmisissä. Kaunista väriä ja niin upea kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia jäi kovasti vaivaamaan. Lapsi näyttää menneen asian ylitse eikä puhu asiasta, mutta minä haluaisin tietää tarkemmin. Ehkä vanhempainillassa pystyy keskustelemaan ja kyselemään. :-/

   Kiitos sinulle ja mukavaa syksyä! 🧡

   Poista