perjantai 9. syyskuuta 2022

Arkiruokaa: kasvissosekeittoa & lohileipiä

Heippa kaikille! 

Nämä kuvat ovat muutaman päivän takaa. :) Lapset saivat matikan tukiopetusta ja minä jäin kotiin kutomaan sukkia ja kuorimaan perunoita sekä porkkanoita keittoa varten. Olen taas ahkerasti kutonut ja ruoan oli hyvä olla simppeli, että keittiössä ei tarvinnut tuhlata kallista kutomisaikaa. ;) 

Seuraavista sukista tulee kyllä niin värikkäät, että varmasti kelpaavat jonkun jalkoja lämmittämään ensi talvena. Uskoisin, että päätyvät pukinkonttiin. Kysyin nimittäin lapsilta, että haluavatko, että kudon heille sukat. (Aluksi niiden piti olla siis yllätys, mutta ajattelin heidän haluavan valita lankojen värit ihan itse.) Mutta kuulemma vanhat villasukat kelpaavat, eivätkä tarvitse uusia. :) Aion tehdä nyt muutamat villasukat tai mitä nyt kerkiän ennen joulua tehdä, ja katsotaan jos niistä jotkut päätyisivät lasten paketteihin. Lankoja on ainakin tosi paljon!


Keitossa: perunaa, porkkanaa, purjoa, sipulia sekä tuorejuustoa. 

Olin ostanut lapsille heidän lempparisämpylöitä ja loput päätyivät lohen alle. Tällä kertaa ei ollut jälkiuuniruisleipää. Maistui ihan hyvin näinkin! :)


Sain keväällä ystävältäni Englannista tuliaisiksi kangaskassin jossa on kuningatar Elisabethin kuva. Käytin sitä koko kevään ja alkukesän, se löytyi minun käsilaukustani. Tänään meinasin ottaa sen käyttöön, kotiavaimet ja lompakko kassin pohjalle ja kaupungille asioille. Mutta arvatkaa mitä? En löydä sitä mistään! Ottaa niin päähän. Aion etsiä sitä koko viikonlopun. Nyt jos koskaan se kuuluisi olalle roikkumaan. ❤️


Kaikkea hyvää sinulle, mitä sinun perjantaihin kuuluu ja oletko tehnyt jo viikonloppusuunnitelmia? ❤️ 

2 kommenttia:

 1. Ohjelmasi kuulostaa hyvältä! Kutominen kannattaa aina ja eteenkin nyt, kun tulevana talvena pitää säästää kovin energiaa, ovat villasukat tarpeen viileissä huushålleissa. Keitto näyttää herkulliselta lohileipien kera.
  Harmi tuo kassin katoaminen, mutta varmasti se löytyy 👍
  Tein ohjeellasi tonnikalavuokaa ja tuli tosi hyvää. Kolmeksi päiväksi riitti meille kahdelle ja tyttären kasvisversiosta jäi hänelle vielä mukaanotettavaa työviikolle Kökariin.
  Täällä on ensimmäinen kunnon syyssadepäivä, joten syksyiset terveiset Suomesta ❤️🍂🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, että kokeilit tonnikalavuokaa. Kiva saada toisinaan ruokaa moneksi päiväksi, että säästyy kokkailuilta, jos on muita kiireitä. 😊😍 Ja kasvisversio myös varmasti hyvää! 😋 Täällä on syksyisen harmaa taivas, katsotaan koska ripsii vettä taivaalta. Puen sadetakin ylle, että en kastu pyörän satulassa niin pahasti. 😊 Syksyiset terkut myös sinne! 🌥️🏵️🍁

   Poista