perjantai 25. tammikuuta 2019

Perjantai ja kauraruudut




Vain sipaisu voita lämpimän kauraruudun päälle.





Alkuperäinen resepti on Nalle kaurahiutalepakkauksen takana. :)

Ohje, KLIK!






Näitä kauraruutuja olen tehnyt monen monta kertaa. Ovat niin helppo ja nopea tehdä, ainekset löytyvät melko varmasti kuivakaapista ja lapsillekin maistuu. Kun laitan sämpylöihin isoja siemeniä yms. eivät ole niin suosittuja näiden pienempien keskuudessa. Lämpimän ruudun päälle ei tarvita muuta kuin sipaisu voita ja vaikkapa pari viipaletta tomaattia.

Mutta saksalaiset rakastavat totta tosiaan sämpylöitään! Olkoot sitten niitä rapeakuorisia vehnäsämpylöitä, pumpulinpehmeitä tai isoilla siemenillä kuorrutettuja, mutta kaikki yhtä suosittuja! Ainakin, kun leipomon tiskillä tai kaupan leipäpuolella katselee ihmisten valintoja. Jos aamuvarhain olen eksynyt ostamaan sämpylöitä leipomon tistin takana työhaalareissaan odottavat jo töihin kiirustavat tai keskipäivällä ruokkistaan pitävät nuoret. Nuoret varsinkin ostavat usein vain perussämpylän ja nauttivat sen vaikka limpparin kera. Halpa, mutta herkullinen lounas nuorilla! :)

Näitä laitan myös lapsille kouluun evääksi joka kerta, kun olen näitä tehnyt...jos näitä nyt yhtään jää, kun ovat niin hyviä!

Katsotaan mitä tämä viikonloppu tuo, muuta kuin lasten harrastuksiin roudausta.

Mukavaa perjantaita sinulle! <3



4 kommenttia:

  1. Tuore, kotona leivottu leipä ei todellakaan tarvitse muuta päälle kuin sipaisun voita. Herkullisia kauraruutuja!
    Tuo saksalainen leipäkulttuuri on niin erilainen kuin meidän. Tuoreita sämpylöitä pitää saada. Leirintäalueillakin on usein mahdollisuus joko tilata illalla valmiiksi sämpylät tai käydä vain ostamassa leirintäalueen kaupasta. Ja jonoa riittää 😀
    Kivaa lauantai-iltaa 💕 T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saksalaiset sämpyt ovat kyllä hyviä ja paikallisille on hirmutärkeää se hyvä, lämmin sämpy aamuisin. Meillä ei ehkä arkiaamuisin ole tuoreita sämpylöitä, mutta joskus kipaisemme viikonloppuaamuisin leipomon kautta. :)

      Poista
  2. Nam! Varmasti hyviä!
    Saksassa on minun mielestä parhaimmat sämpylät!😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kauraruudut on helppo tehdä ja ovat oikein kiva aamu-/iltapala. Saksassa on kyllä tärkeää tämä sämpyläkulttuuri :)

      Poista