sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Lumi tuli - lumi suli

Täällä meilläpäin ei ole enää lunta maassa. Ei edes sitä muutamaa senttiä mitä oli vielä muutaman päivän ajan. Meillä oli pakkasta vajaat kymmenen astetta enimmillään ja mukavan aurinkoista. Teinkin alkuviikosta vajaan 10 km pyöräilylenkin pikkupakkasessa auringon porottaessa silmiin. Minulla on niin hassut silmät, että vain oikea silmäni vetistää tuulessa ja paisteessa. Mascarat poskilla olinkin sitten varmasti näyttävä näky. ;)

Yhtenä päivänä linnut sirkuttivat kuin keväällä konsanaan. Piti ihan kuunnella, että oliko ne tosiaan lintuja vaan kuulinko harhoja. Se linnunlaulu sopi kyllä siihen auringonpaisteeseen, vaikka viileää olikin ja lunta maassa. Lapsista oli hauskaa, kun oli edes vähän lunta. Poika kieri hassunnäköisenä koulun pihalla siinä vähäisessä lumessa ja kyllä kumpikin otti lumesta kaiken irti. Auton putsaamisessa ovat aina mukana ja minun ei edes tarvitsisi huitoa harjalla ollenkaan, kun nämä 130 cm painavat harjoilla menemään! :D

Meidän tuttavaperheen mies oli kaatunut kotipihansa läheisyydessä polkupyörällään. Lähdin viemään miestä päivystykseen, kun perheen äiti oli nukuttamassa lapsia päiväunille. Asuvat tässä lähellä niin toki olin valmis kyyditsemään ja auttamaan. Homma olikin sitten hiukan vakavampi ja mies olikin leikattu vielä samana päivänä ja joutuu olemaan muutaman päivän sairaalassa. Niin ikäviä hommia. Onneksi oli ollut kuitenkin pään suojana kypärä ja kaatuminen oli sattunut ihan lähellä kotia. Apu oli siis lähellä! Muutama vuosi sitten oma mies törmäsi pyöräillään nuoreen naiseen joka tuli väärällä puolen tietä tunnelin toisesta päästä vastaan. Silloinkin oli onni matkassa, vain rannekipua vaikka mies olikin lentänyt yli tangon suoraan asfalttiin...auts. Mutta onneksi tämä tuttavaperheen mieskin pääsi leikkaukseen pian ja jopa fysioterapian aloittamisesta ollaan puhuttu. Se kypärä on niin tärkeä!

Me viedään kohta lapset kaverinsa luokse leikkimään. Meillä onkin sitten muutaman tunnin ajan hiljainen huusholli. Mies on näpytellyt aamulla tietokonetta ja ehkä saan hänet raahattua vaikka kivaan kahvilaan siksi aikaa, kun lapset ovat poissa. Perjantaina meillä kävi kavereita kylässä, mutta muuten olemme olleet ihan vaan kotosalla ja nauttineet kodin rauhasta.



Mukavaa sunnuntaita!








Ei kotia ilman tulppaaneja ;)



Tämän maljakon olen tainnut saada aikoinaan enolta ja hänen vaimoltaan, kun muuttiva pienempään kotiin. En tiedä edes onko minkä merkkinen tmv. mutta mielestäni ollut aina kaunis. Ja, kun tiedän sen olevan aika vanha. Minulla se ollut pelkästään yli 15 vuotta. :)

6 kommenttia:

  1. Voi, meillä kyllä lunta riittää! Eletään oikeaa perustalvea. Pakkanen paukkuu ja lunta riittää joka puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumpa täälläkin luminen, valkea maisema...tänään ollut vain sadetta ja harmautta. Ehkä vielä sitä luntakin, talvea riittää vielä. :)

      Poista
  2. Ihanat tulppaanit ja kaunis maljakko!
    Täällä on kunnon luminen talvi. Ensi viikolla on luvattu lisää lunta.
    Hyvää alkavaa viikkoa!❤️

    VastaaPoista
  3. Tulppaanit ovat niin kauniita ja herättävät keväisiä ajatuksia!
    Täällä tupruttaa lunta ja huomiseen asti pitäisi kestää tuo lumipyry. On oikein kunnon vanhanajan talvi 😀
    Vanhat tavarat ovat kivoja ja vielä kun tietää niiden tarinan.
    Ihanaa uutta viikkoa 💕 T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa uutta, täynnä tarmoa olevaa viikkoa sinnekin Suomeen. :) <3 Meillä satelee pikkuhiljaa, mutta ehkä tämä tästä vielä lumeksi muuttuu. :)

      Poista