sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Vadelmapiirakka

Meillä kaapit notkuvat Suomesta raahattuja suklaita tai sitten lahjaksi saatuja herkkuja. Mutta silti teki mieli leipoa, on se kumma juttu. ;) Mutta kotona itseleivottu on kyllä aivan eri asia. Tämä vadelmapiirakka jäikin varsin kirpeäksi (tai makuasioitahan nämä) ja tykkäsin kovasti. En lisännyt pakastevadelmien päälle yhtään sokeria ja kermaviili-munaseoksessa oli vain vaniljasokeria. Pohja jäi todella ohueksi, ehkä Pentikin monta vuotta sitten lahjaksi saamani vuoka oli reseptiin liian iso...












Mutta silti, ai, että oli kiva leipoa jotain pitkästä aikaa ja oli kyllä herkkuakin. Tytär tykkäsi kovasti, mutta poika ei tainnut edes maistaa. Hän nimittäin ei pidä oikein hilloista ja marmeladeista ja oli vissiin sen tähden epäileväerkki. ;)

Tämä maukas resepti löytyi Kotikokkien sivuilta, KLIK!



100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

4 dl vadelmia (laitoin enemmän!)
1 prk (200g) kermaviiliä (laitoin 2 prk!)
1 muna (laitoin 2)
1/2 dl sokeria (en laittanut)
1 tl vaniljasokeria (2 tl)





Herkullista sunnuntaita!

6 kommenttia:

  1. Oi, mikä piirakka! Ja vadelmainen vielä. Kesän makuja talven keskellä.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen piirakka kelpaa tuota maistella. Vadelma on ihanan makuinen ja hieno marja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelma on kyllä ihanan makuinen ja sopii piirakkaan, kakkuun tai vaikkapa suoraan suuhun. Tämä oli kivan pirteä piirakka, maistui. :)

      Poista
  3. Herkullinen piirakka! Tekisikin mieli taas leipoa jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt lomailujen jälkeen minuakin leivotuttaa enemmän ja enemmän. :D Pitää odottaa vaikka viikonloppuun, että on mieskin kotona syömässä. Me lasten kanssa kolmestaan kyllä tuhoamme jonkun verran... ;)

      Poista