perjantai 26. huhtikuuta 2019

Helppoja herkkuja taas





Kirjoitin eilen niistä grilliruoan höysteistä, mutta näissä kuvissa onkin sitten helppoakin helpommat alkupalat sekä jälkiruokakakku!



Me miehen kanssa tykätään kovasti avokadosta sekä valkosipulista. Tässä alkupalassa on kumpaakin riittävästi. Guacamole on iisi tehdä itse tai sitten ostaa kaupan antipastihyllyltä. Silloin avokadon määräkin on suuri eikä ole pelkkiä lisäaineita. Kun löytää kaupasta ihanan kypsiä avokadoja on melkein pakko tehdä guacamolea vaikkapa ruislastujen kaveriksi. Niin hyvä kombo! Onneksi saan Saksastakin suomalaisia hapankorppuja. :)



Oikein paksu kerros aiolia eli valkosipulimajoneesia pehmeän ja tuoreen patongin päälle ja suoraan suuhun, nams! 
Rakastan ihan liikaa valkosipulia ja kaikki soosit ja dipit joissa sitä on, uppoavat tähän kitaan liian nopeasti. Seuraavana päivänä hengitys voi sitten kertoa, että mitä on tullut syötyä....Ei kannata tulla lähelle. ;)

Purkki aiolia kaupasta majoneesien tai antipastihyllyn luota tai sitten omin pikkukätösin vaivattomasti.


2 isoa valkosipulinkynttä
2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 rkl dijoninsinappia
ripaus suolaa



Murskaa valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset (sauvasekoittimen) kapeaan korkeaan astiaan.

Valmista aioli sauvasekoittimella niin, että aloitat soseuttamisen astian pohjalta ja nostat sauvasekoitinta toistuvasti hitaasti ylös, kunnes majoneesi on tasaista.
(Ohje, Soppa365)





Olin löytänyt aikaa sitten Lidlin pakastealtaasta Daim-kakun ja sehän oli sitten sillä selvä, että kakku tuhottaisiin vihdoin ja viimein! Sehän voi vaikka mennä huonoksi siellä pakasteessa...voi voi!

Niin makeaa, niin hyvää! Tarvitaan vain pieni palanen tyydyttämään makean hampaan kolotus. ;)













Tänään jotain muuta kuin guacamolea, mutta se selviää sitten myöhemmin, että 
mitä se on...eli itselläkin vielä hakusessa. ;)

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Guacamole on niin hyvää! Meillä tehdään sitä aika usein iso satsi. Eilen piti tortillailtana olla avocadoa ihan vain sellaisenaan. Juuri ostettu kahden hedelmän pakkaus oli pettymys Päältä hyvän näköiset avocadot olivat sisältä ihan pilaantuneet. Kyllä harmitti. Avocado on siksi hiukan hankala kaveri. Se on joko kova tai mätä ellei osu syömään sitä juuri sopivana hetkenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta, avokado on kyllä hankala kaveri! Mekin ostimme isohkon avokadopussin ja ensimmäinen jonka avasin oli niin musta sisältä. Vaikka päältäpäin kaikki näyttävät ja tuntuvat samalta. Seuraava olikin täydellisen kypsä. Yritän mieluummin ostaa sen pari kolme kerralla kuin niitä isoja pusseja, että ei sitten harmita, jos moni onkin jo liian kypsä. Nyt kaupassa ei ollut kuin näitä pusseja.

      Poista
  2. Herkullisia lisukkeita.Avokadoa pitäisi itsekin käyttää enemmän sen terveellisen rasvan vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokadosta on kyllä aika moneksi tai vaikka vain lusikalla suoraan suuhun. Hyvä, mieto maku, miellyttävä koostumus ja hyvät rasvat. :)

      Poista