keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Välipalaa muksuille

Kun lasten kamuja on kylässä, tarjoan aina jotakin, edes jotakin pientä. Leikit ja pelailut jatkuvat ilman nälkää paljon paremmin. Lasten lemppareita ovat pakasteminipizzat tai vaikkapa croisantit. Pannarista tykkää jo moni lasten kaveri, ovat saaneet meillä maistaa jo muutaman kerran. Olen paistanut myös nokkosvohveleita lasten kamuille, nekin upposivat hienosti. Mutta aina ei voi vetää posket pullollaan minipizzoja, ovat enemmänkin sellainen 'herkku'. Marjoja kaupoista löytyy vuoden ympäri, mutta varsinkin nyt kevättä ja kesää kohti mentäessä niitä löytyy varsin paljon. Kesällä sitten paikallisia, makeita mansikoita. Niin ihania! Mansikoiden ja muiden marjojen lisäksi viinirypäleet ovat aina hittijuttu tai vaikkapa porkkanatikut. Ei sen välipalan tarvitse olla niin kummallista.








Meidän pannari tehdään yleensä sellaiseen pienempään teflonuunivuokaan. Siihen passaa 5 dl taikina mainiosti. Näin lämmintä pannari on tarjolla juuri sopivasti, eikä seuraavaan päivään jää murustakaan. (Seuraavana päivänä voi tehdä uuden...)

5 dl maitoa
3 kananmunaa
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
n. 2,5 dl vehnäjauhoja 
(laitan ehkä hiukan enemmän, tunnustelen taikinaa)
0,5 dl voisulaa (tätäkin saattaa olla hieman reilummin)

Vatkaa kananmunien rakenne hyvin rikki ennen kuin lisäät muut aineet. Anna turvota. Paista 250 asteessa ensin 15 minuuttia ja sitten 225 asteessa n. 10 min. Kyllä sen huomaa, kun pannari on valmis. :) 

Kun pannari on hieman jäähtynyt leikkaan palat saksilla. Minulla on keittiösakset melkein vain tätä pannarin leikkausta varten hankittu. Heh! 










Meillä oli hyvin tasapainoinen ;) eväs
lasten kamuille; makeaa pannaria
ja sitten vitamiineja marjoista!


Mukavaa keskiviikkoa sinne! :) :)
Huomenna on ohjelmassa mm.
korvalääkäri.


8 kommenttia:

  1. Varmasti maistuva välipala kera marjojen!
    Silloin tällöin tulee pannaria tehtyä. Niin hyvää!
    Mukavaa viikon jatkoa!❤️☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannari on hyvää herkkua ja vaikkapa niiden kotimaisten marjojen kera, nams! Mukavaa viikonjatkoa sinnekin :) <3

      Poista
  2. Namm..pannari on niin parasta! Ihana herkku.
    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa loppuviikkoa sullekin! :) :) Ajatella, että huomenna jo torstai!

      Poista
  3. Pannari on niin hyvä välipala ja siihen kylkeen marjoja! Maistuu taatusti kaikille. Minäkin teen usein lapsenlapsille sitä välipalaksi, kun ovat meillä.
    Hyvää käväistä kohta alkavaa viikonloppua ❤️ T Maija myrskyluodolle@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä viikonloppuna voisi myös tehdä pannaria ja ostaa niitä marjoja kaveriksi. :) Mukavaa viikonloppua sinullekin! <3

      Poista
  4. Pannari on niin hyvää! Teen sitä usein vieraille, kun ei pakkasessa sitä kahvileipää ole useinkaan. Ja aina maistuu. Myös lapsille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, pannari on kyllä hyvä kahvileipä, vaikka yllärivieraita varten. Tai miksei ihan jälkkärinä pääruoan jälkeen. Pannaria on iisimpi tehdä isompi satsi kerralla, kuin paistella iso kasa räiskäleitä. Kummatkin toki hyviä. :)

      Poista