maanantai 29. huhtikuuta 2019

Viikonlopun pääsiäinen ja juhlajärjestelyt

Viikonloppuna oli ohjelmassa kaikkea kivaa puuhaa. Lapset oli kutsuttu synttäreille ja olivat sitten riehum...juhlimassa muutaman tunnin. Kotiin tulivat herkkupussien kanssa -mitenkäs muutenkaan? ;) Tapasimme viikonloppuna myös entisiä naapureitamme talkoohommien parissa. Eräs entisistä naapureistamme on täyttämässä pyöreitä vuosia ja meidät oli kutsuttu talkoisiin mukaan. Miehillä oli omat hommansa autotallissa ja meillä naisilla työmaana takapihan 'pikkutalo' jota käyttävät erinäisissä juhlissa (en muuten tiedä mikä se on saksaksi...hmmm).

Vaikka muutostamme on jo vuosia aikaa, ex-naapurit haluavat yhä kutsua meidät mukaan juhliin yms. Osallistumme toki aina ilomielin, jos vain suinkin voimme. Me miehen kanssa aina kuuntelemme korvat höröllä heidän ohjeistuksiaan. Heillä on tarkat, omat rutiinit kaikkiin työvaiheisiin ja teemme joka vuosi ja joka juhla samalla tavalla. Haluamme tietysti kunnioittaa heidän tapojaan. Enkä halua seisoa vain tumput suorina vaan seurailen mitä muut tekevät ja teen heti perässä. :D Se on todella, todella sympaattista kuinka nämä tavat ovat piintyneet heihin ja niin tehdään joka vuosi. Naapurit ovat olleet kyllä muutenkin meitä kohtaan hyvin auttavaisia. Ja jotkut naapurit pitävät meihin muutenkin säännöllisesti yhteyttä. :)

Meidät oli myös kutsuttu juhlimaan kreikkalaista pääsiäistä, nauttimaan lammasta ja muita herkkua. Menimme sitten ilo mielin sinnekin, eihän meitä tarvitse kahta kertaa pyytää, jos on hyvää ruokaa tarjolla. ;) (Perheen isä loihtii ruoat aina ulkona, isossa uunissa. Hyvä kokki!) Tämä perhe on vielä muuttamassa poiskin niin onhan se kiva nähdä viimeisiä kertoja ennen poismuuttoa. Lapsetkin pääsivät vielä kerran leikkimään yhdessä.



Ja kuvissa viikonloppuna ruokakaupasta hankitut kukat. :)















Huomenna sitten vappuaatto, onko suunnitelmat jo 
valmiina ja serpentiinit hankittu ja munkit paistettu? :)

Yritän muistaa laittaa vielä huomenna vapputervehdyksen. :)
Meidän vappu sujuu niiden synttäreiden juhlimisen merkeissä 
tänä vuonna. Ja ollaan tehty jotain suomalaista vappujuomista 
sinne vietäväksi...kuka arvaa mitä? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti