maanantai 6. huhtikuuta 2020

Pääsiäinen jo nurkan takana


















Ei olisi kyllä kukaan arvannut, että millaista pääsiäistä tänä vuonna tullaan viettämään ihan kaikkialla ympäri maailman. Ei ole perheillalllisia, ei virpomista ovelta ovelle tai ei tavata ystäviä pitkän viikonlopun merkeissä. Tai muutakaan kodin ulkopuolista. Mutta se mitä meillä on, niin siitä pidetään kiinni! 

Meillä on ollut nämä pääsiäiskoristeet ilahduttamassa jo aika kauan. Ja luulen, että kodin iloiset koristeet auttavat viihtymään hiukan paremmin kotosalla. Parit keväänväriset tulilatvat löytyy myös sekä kaunis kimppu Aalto-maljakossa. Tämän viikon ruokaostokset tai tietysti myös pääsiäisherkut pitää käydä hakemassa ja jos samalla löytyisi lähikaupasta vaikkapa parit narsissit. Se olisi kiva! Lapsille lisää suklaamunia kaappiin. Ja allekirjoittaneelle pari (kymmentä!) myös...

Parvekkeelta otan heti ensimmäiset kuvat tänä vuonna, kunhan saan sinne jotain väriä. Viime syksynä istutettujen puksipuiden, murattien ym. seuraksi jotain värikkäämpää. Nyt varsinkin se oma partsi on kultaakin kalliimpi paikka. (Mies torkahti jo parvekkeelle viikonloppuna!)


Nyt onkin hiljainen viikko, tänään malkamaanantai.

☀☀☀



4 kommenttia:

  1. Niinpä, eipä todellakaan olisi uskonut tällaista pääsiäistä vietettävän. Mutta näillä mennään. Kotia on kiva hiukan piristää pääsiäisjutuilla. Yhteisiä pääsiäisaterioita kaipaan nyt kaikkein eniten. Minusta pääsiäinen on aina ollut niin mukavan tunnelmallinen juhla keväisine ruokineen, tuoksuineen ja väreineen.
    Hyvää hiljaistaviikkoa ja malkamaanantaita 🌿

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti se päivä koittaa pian, että voimme aterioida saman pöydän ääressä kaikkien rakkaimpien kanssa. ❤☀

      Poista
  2. Mietin, miksi Suomessa pupu ei tuo munia, vaikka se perinne kuuluu Saksassa alkaneen Lutherin uskopuhdistuksen jälkeen evankelisissa perheissä. Johtuukohan siitä, että Suomessa pääsiäisenä on tavallisesti vielä lunta?
    Lumihangessa on hankala kahlata (suklaa)munia etsimässä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :D Suomessa munat päätyvät sängyn alle yön aikana, kun Saksassa kirmataan pihalla niitä etsimässä. Pupu piilottanut ne vai kuka sitten...;) Meidän huushollissa sovelletaan niin Saksan kuin Suomen tapoja. Koska kavereilta ja koulusta oppivat kuitenkin ne saksalaiset tavat. Niitä voi sitten hieman yhdistellä. :) Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle. 🌹

      Poista