tiistai 7. huhtikuuta 2020

Suppilovahverokeitto (kuivatuista suppiksista)

Kiitos vaan sinne Suomen suuntaan! Näistä ihanista raaka-aineista pitää kiittää sukulaisia jotka ovat pakanneet Joulupukin-lahjasäkkiin suppiksia. Koska perheessä on kaksi ruokakriittikkoa...sieniruokia tulee tehtyä ehkä harvemmin kuin mitä haluaisin. Mutta nyt taas pitkästä aikaa suppilovahverokeittoa. Ja tästä minun versiosta tuli superiisikin vielä!




kuivattuja suppiksia n. 50 g
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
4 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk ruokakermaa (1,5 dl)
suola, pippuri


Laita sienet likoamaan veteen ja anna turvota jonkun aikaa. Ehkä puoli tuntia tai kauemmin. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä. Lisää sitten sekaan sienet joista on kaadettu neste pois. Sitten perään vehnäjauhot ja sekoita se hyvin sipulin ja sienten joukkoon. Lisää vesi sekä kasviliemikuutio. Anna kiehua parisen minuuttia. Lopuksi vielä kerma ja mausteet. Anna hautua vielä 10 min.








(Kaupan) spelttisämpylä kylkeen





Seuraava resepti onkin sitten varmasti 
jotain pääsiäiseen viittaavaa. :) 


(Sorry, nyt lähiaikoina blogissa ollut vain pelkkiä ruokajuttuja! :))

2 kommenttia:

  1. Minäkin suunnittelin viime viikolla suppilovahverokeiton tekoa, mutta jäi vielä suunnitteluvaiheeseen jostain syystä😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on paljon suunnitelmia, mutta tulee jotain muita juttuja mieleen ja unohtuu! :)

      Poista