maanantai 16. marraskuuta 2020

Muutama jouluinen koriste & joulupohdintaa

Tänä vuonna joulu vietetään kotioloissa, ekaa kertaa sitten muuttomme. Herkuttelemme saksalaissävytteisellä suomalaisella jouluruoalla (Hah, en edes tiedä mitä tällä tarkoitan. Varmaan sitä, että Pandan suklaanrasian asemasta on Milkaa ;)) ja avataan joululahjat kotona neljästään. Mutta vaikka asia kovasti harmittaakin, että emme pääse tänä vuonna Suomeen, on otettava kuitenkin joulusta ilo irti. Tälle tilanteelle, kun ei voi nyt mitään.

Joka vuosi ostan mielelläni kasan lahjoja ja viemme ne Suomeen, tänä vuonna se sama lahjamäärä lähtee postin kautta. Olen jo ostanut suklaarasioita ja jotain muuta pientä. Kaikkiin joululahjapaketteihin kun voi aina sujauttaa suklaata tai muita hyviä herkkuja. En ole vielä tavannut henkilöä joka herkkulahjasta kieltäytyisi. ;) Herkästi rikkimenevät asiat jätetään kaupan hyllyille, mutta kyllä me jotain kivaa keksimme. Kummipojan lahja on joka vuosi jotain samantyyppistä. Hänellä on ne omat lempparibändit niin kummitäti ja -setä hankkivat joka vuosi jotain niihin liittyvää. Taitaa olla se helpoin lahja. ;) Koska se pitää tilata aina nettikaupasta. Tavan ruokamarketista, kun en löydä Iron Maiden mukeja tai huppareita. 

Toivoisin, että lahjat olisivat jo hankittuina joulukuun alussa. Siinä olisi sitten paketeilla vielä reilut kolme viikkoa aikaa löytää Suomen osoitteisiin. Eiköhän se ole tarpeeksi. 

Niin ja joulukortit laitan postiin myös joulukuun alussa. Niitä onkin kiva askarrella. Korttipohjat löytyvät jo, samoin koristeet. Valokuva lapsista pitää teettää Aldi Foto:in kautta. Kuvat ovat joka vuosi valmistuneet sukkelasti. Ja kuvien laatu ollut oikein hyvä ottaen huomioon myös sen kuinka halvaksi kuvien teettäminen nykyään tulee... Otimme kivoja kuvia isänpäivänä ja, jos joku niistä ei nappaa, niin aina voi ottaa uusia. Ja jos ensi vuonna 12-vuotiaat ilmoittavat, että eivät halua olla enää valokuvamalleina niin sitten korttiin tulee jotain muuta. :) Lasten toiveita pitää ehdottomasti kunnioittaa! Varhaisteini ei ehkä enää niin innostu äidin tonttulakeista ja muusta rekvisiitasta. (Useampi vuosi sitten lapsilla oli aina korttikuvassa punaiset lakit päässä.) :)

Pinkki joulutähti on ollut jo aika kauan ja postin kautta saimme ihanat Fazerin kalenterit (kaikille omat, ei tule aamulla riitaa!). Joulukoristelaatikko on roudattu kellarista yläkertaan, mutta sieltä ei ole otettu esille kuin yksi tummanvihreä tähti makkarin ikkunaan ja lastenhuoneeseen yksi hauska poro-ledvalo. Pikkupikkuhiljaa kohti jouluista kotia...

Ai niin, tällä viikolla käymme ystävän kanssa varaamassa joulukuuset!
Oletko tehty jo jouluostoksia? Vai onko kaikki paketit jo hankittu ja piilotettu tarpeeksi hyvin? ;)Ja toki tämä 'joulukirkko' on otettu esille myös.

2 kommenttia:

  1. Ainakin minä olen ostanut ja paketoinut ja suurimman osan lahjoistakin antanut. Meillä ei lapsena tuillaisista valokubista tehty usein kortteja, joskus kissasta on teetetty. Parhaiten jäänyt mieleen ku kerran saatiin kortti Mummilta, joka poseeraa joulupukin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, että lahja-asiat ovat hyvällä mallilla. :) Lahjojen ostaminen tai niiden valmistaminen läheisille onkin mukavaa puuhaa. Nyt olen lähettänyt kuvat teetettäväksi ja kuvia odotellessa... Sitten pääsenkin korttipuuhiiin. Mukavaa iltaa sinne. <3

      Poista