maanantai 18. tammikuuta 2021

Homeschooling sekoiluja

Huomenta! 

Sitä ei ole koskaan osannut ymmärtääkään kuinka paljon lapset oppivat uusia asioita koulupäivän aikana. Tai mitä kaikkea tärkeää se tavismaanantai koulussa oikein pitääkään sisällään. Aamulla työnnän lapset reput selässä oven raosta tai sitten pyöräilen heidän kanssaan koululle. Toivotan hauskat päivän jatkot ja lähden aloittamaan omia hommiani. Tyytyväisenä siitä, että lapset saavat käydä koulua ja pätevät opettajat hoitavat työnsä hyvin. Kotona ei ole tarvinnut kuin valvoa, että koululaiset avaavat reppunsa ja tekevät loppuun ne tehtävät joita ei oltu keritty tehdä. (Ainakin toisen lapsen kohdalla on usein näin. Kerkeää tehdä paljon jo tunneilla.)

Mutta nyt vanhemman (ja meidän tapauksessa äidin) pitää taipua jos jonkinlaiseen suoritukseen. :D Ja pitää yllä tiukkoja aikatauluja, kun monilla tehtävillä on päällekkäiset palautusajat. Ja esim. matematiikan tehtävissä menee yllättävänkin kauan aikaa, jos aihepiiri on vielä hieman tuntematon. (Ope lähetti kyllä YouTube-videolinkkejä.) Ja kun olimme palauttamassa yhtä läksyä opettajan sähköpostiin huomasimme, että taas yksi tehtävä, toisesta kouluaineesta oli lisätty läksyjonoon. Katsoessamme kelloa lapsella oli n. 40 min aikaa piirtää pyydetty kuva (tai kuvat). Ja koska kotikoululaiset keskittyivät niin tiiviisti niin matematiikan kuin liikunnanläksyihin (!) sun muihin, emme käyneet siinä välissä kurkkimassa viestejä. Noh, piirros tuli valmiiksi parissakymmenessä minuutissa ja ihan kelpo kuva lähtikin eteenpäin. :)

Liikunnanläksy piti hoitaa myös alta pois, joten toinen lapsista lähti yksin kävelylenkille, toisen jäädessä puurtamaan muita tehtäviä (ja äidin jäädessä valvontatöihin!). Opettaja pyysi kuvaa urheilukellon näytöstä liikuntasuorituksen jälkeen, mutta koululainen oli unohtanut ladata kellonsa. (Mutta eihän toki opettaja voisikaan vaatia, että kaikilla koululaisilla olisi edes tällaistä kelloa.)

Ja jotta kaikki ei sujuisi kuin Strömsössä me myös (tietenkin...) lähetimme väärät tehtävät opettajalle...Noh, heti perään lähetetty sähköposti selventi varmasti asiaa. Toivottavasti, sillä tämä opettaja on nimittin erittäin, erittäin tiukka... :D

Aamuisin hyppäämme mukaviin kotivaatteisiin, lapset mutustuvat murojaan tai voileipiään ja sen jälkeen avaamme tietokoneen ja tsekkaamme läksyt. Katsotaan nyt kuinka kauan aikaa tätä etäkoulua jatkuu. Mutta tämä on ihan hyvä näin. Tärkeintä on nyt vain pysyä terveinä... 



Mukavaa viikon alkua

tsemppiä kaikille kotikoululaisten vanhemmille, jos siellä sellaisia on. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti