sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Tabbouleh (libanonilainen persiljasalaatti)

Heippa!

Mitä kuuluu sinun sunnuntaihin?



Tätä salaattia olemme syöneet miehen kanssa useasti ravintolassa jossa monien muiden ruokakulttuurien ohella on vaikutteita myös Lähi-idän ruoista. (Omistaja on kotoisin Syyriasta ja olemme ystävystyneet hänen perheensä kanssa.) Myös irakilaisen ystävättäreni luona olen syönyt samanlaista, värikästä salaattia. Ja olin monesti miettinyt, että tekisin myös kotona. Nyt uudenvuodenaaton ruokia suunniteltaessa päätimme, että nyt valmistaisimme ekaa kertaa kotona. Tomaatteja, kurkkua, paljon persiljaa, minttua yms. ja salaatti valmistui varsin nopeasti perjantain iltapalaksi. Tätä teemme varmasti myös toiste!

Ohje, KLIK! (K-Ruoka)



2 dl bulguria
2-3 tomaattia (käytin ison kourallisen kirsikkatomaatteja)
1 kurkku
(1/2 punasipulia) (käytin kokonaisen sipulin)
1 1/2 dl (lehti)persiljaa hienonnettuna
1 dl minttua hienonnettuna
n. 1/2 tl kuivattua minttua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2-3 rkl sitruunanmehua
2-3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
n. 1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria


Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. 
Huuhdo kypsä bulgur kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
Hienonna tomaatit ja kurkku sekä halutessasi 
punasipuli. Sekoita ne bulgurin joukkoon. 
Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita. 
Anna maustua hetki ennen tarjoamista.
















4 kommenttia:

  1. Huomenta :) Otanpa tuosta ojeen loppiais ruualle:) Näyttää hyvälle ja kuulostaa hyvältä :) Mukavaa viikkoa täältä lumisesta Suomesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle! Tosi kiva, jos kokeilet kotona. :) Tämä on niin helppo tehdä ja maku on todellakin kohdallaan. Tämä voisi olla helppo salaatti viedä mukanaan kyläpaikkaan. Terkkuja lumiseen Suomeen! ❤❤

      Poista
  2. Tätä kivaa ohjetta täytyy joskus kokeilla!

    VastaaPoista