perjantai 8. tammikuuta 2021

Lockdown Saksassa jatkuu (+tulppaanit ilahduttamassa)

 

















Täällä meillä Saksassa lockdown vielä jatkuu. Tartuntaluvut ovat pysyneet suurina ja rajoitukset mitkä piti purkaa ensi viikolla, jatkuvatkin vielä ainakin kuun loppuun asti. Myös 
kontaktirajoituksia tiukennetaan ja ensi viikosta lähtien saa tavata vain 1 henkilöä kerrallaan, perheen ulkopuolista henkilöä. (Joulun pyhinä oli löysemmät rajoitukset.) Me olemme 
viimeksi tavanneet ihmisiä uudenvuodenaattona, kun ystäväpariskunta kävi tuomassa pienen lahjan ja joimme heidän kanssaan viinilasilliset. Muuten me emme ole lasten kanssa tavanneet ketään muita pitkään aikaan, miehen käydessä töissä ja hänellä ne 'pakolliset' kontaktit.


Koulu jatkuu etäkouluna ja äiti saa toimia virallisena valvojana, että läksyt tulevat tehtyä ajoissa. Paasasin lapsille, että kun tekee jo heti aamusta kotitehtävät, on koko loppupäivä aikaa leikkiä, lukea kirjoja tai vaikka katsella leffoja. 


Nyt en ilmoittautunut millekään kurssille. Kaikki kurssit joko olisivat etänä tai 
sitten itseäni kiinnostavia ei järjestettäisi ollenkaan. Pitää vaan odottaa kiltisti syksyyn 
ja toivoa parempia aikoja. Aloitin syksyllä yhden amk-kurssin Suomeen päin ja aion 
jatkaa sitten samoissa merkeissä varmasti sitten syksyllä. Katsotaan. 


Nyt ei taas voi mitään muuta kuin odotella kärsivällisesti mitä tulevan pitää.


T u l p p a a n i k u v a t  p e r j a n t a i n  
k u n n i a k s i!

❤❤❤
 



8 kommenttia:

  1. Tiukat on toimet, mutta ehkä se on tässä tilamteessa ainoa vaihtoehto.
    Kauniit tulppaanit, itsekin ostin tänään kimpun liloja tulppaaneja ♥

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ei voi muuta kuin odottaa, että tiukat toimet auttavat tässä kurjassa tilanteessa. Ystävien tapaamista on ikävä ja sitä, että pääsisi kahvilaan istumaan. :) Mutta pitää luottaa siihen, että pian pääsemme taas kahviloihin ja ravintolaan istumaan ystävien kanssa. <3 Mutta vielä ei ole sen aika. Mukavaa viikonlopppua sinullekin. ❤💖

      Poista
  2. Järkyttäviä korona-lukuja kerrottiin eilen Saksasta. On ymmärrettävää, että rajoitukset ovat ankarat, sillä mikä muukaan keinoksi. Meillä Suomessa ei voida kuin suositella maskien käyttöä ym. Kaikki jää sitten omantunnon ja ymmärryksen varaan. Rokotetta odotetaan kuin kuuta nousevaa. Keskimmäinen tytär saa sen maanantaina työnsä takia. Siitä se sitten pikkuhiljaa etenee. Laskin laskurista, mihin kuudesta ryhmästä kuulun ja tuloksena oli viimeinen ryhmä. En todellakaan ole pahoillani, että ennen minua sen saavat sitä todella tarvitsevat.
    Pidetään edelleen toisistamme ja itsestämme huolta ❤️Mukavaa lauantaita 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! ❤ Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme, hyvin sanottu. ❤ Toivottavasti rokotukset etenevät nopeasti ja, että ihmiset jaksavat vielä hetken odottaa... Hyvää lauantaipäivää sinne myös.

      Poista
  3. Vuosi sitten me kaikki olimme naiiveja ja kuvittelimme, että koronavirus saadaan pidettyä pois Saksasta. Ensimmäiset Kiinasta palaavat saksalaiset olivat 14 päivää karanteenissa, eikä kukaan sairastunut. Nyt ovat kaikki melkein kuin karanteenissa.
    Vuoden takaiset muistot ovat kuin toisesta maailmasta. Aina, kun olin optimistinen ja ajattelin, että tulee paremmat ajat, tulikin huonommat.
    Huumori on koetuksella vaikka sitä kuinka yrittää etsiä ja kaikki kivetkin kääntää, jos sitä vielä jostakin löytäisi murusen. Kaikilla on yhtä vaikeaa. Itse olen säilynyt suruviesteiltä.
    Hirtehishuumorilla totean, että eihän täällä Saksassa voi edes syntiä tehdä, kun kaikki kansanjuhlat, huvittelupaikat ja kapakatkin ovat kiinni, ja kyläänkin saa mennä vain yksin.Ei voi olla edes hurskas ja käydä kirkossa. Jokaisella on oma ristinsä kannettavana.
    Homeschooling surettaa minua tänään päällimmäisinä, lapsiparat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ei sitä keväällä ajatellut, että olemme vielä tiukemmassa paikassa seuraavan vuoden puolella... Monessa perheessä ollut rankkaa ja niin surullisia kohtaloita. Monet saaneet jo useampia suru-uutisia tässä vuoden mittaan. Mistä löytäisi sitä tsemppifiilistä, että jaksaisi vielä jonkun aikaa. Koitetaan pitää huolta läheisistämme ja itsestämme. ❤

      Poista
  4. hei, seuraatko lemmen viemää sarjaa, se on saksalainen telenovela mun lemppari:) voisitko kirjoittaa siitä kattavan jutun nykyiset näyttelijät tietoja heistä yms:) hyvää kevät aikaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitini on seurannut, mutta itse tiedän Lemmen viemää -sarjasta aika vähän. :) Vain mitä olen nähnyt, kun äitini kanssa olen katsonut. Pitää varmaan ruveta seuraamaan, että voisin kirjoittaa postauksen. :) Mukavaa, kun olet löytänyt saksalaisesta saippuasarjasta lempparin. 😊😊

      Poista