-

-

lauantai 16. tammikuuta 2016

Arkiaamu


Tavallisena arkiaamuna heräämme ennen seiskaa, siis lapset ja minä. Mies joka hoitaa parranajot sun muut herää hieman aiemmin. Aamuja helpottaa se, että laitan JOKA ilta niin omat kuin lastenkin vaatteet valmiiksi odottamaan alakertaan. Päiväkotilaisille laitoin jopa käsineet ja myssyt valmiiksi olohuoneeseen odottamaan. Se oikeasti helpottaa ja nopeuttaa aamuja, kun ei tarvitse etsiä sukkahousuja kiireessä. Nimittäin vielä kertaakaan ei ole tullut tilannetta, että äidin valitsemat vaatteet eivät kelpaa. Mutta kyllä vielä niin tapahtuu. Uskokaa pois. ;) Äidin valitsemat hellokittyt tai autopaidat tulevat olemaan joskus vielä ihan huti-valintoja. Ja äiti on ihan kalkkis.

Valkkaan myös iltaisin omat vaatteeni. Illalla puhdasta pyykkiä kaappeihin lajitellessa (hoidan pyykkien viikkausen aina illalla, kun olen muutenkin vasta silloin yläkerrassa, päivisin hoidetaan alakerta-asioita) on helppo napata puhtaat joko suoraan pyykkikorista tai sitten kaapin perältä. Olen sen verran pöllämystynyt aamuisin, että ei tulisi mieleenkään ruveta vaihtamaan asukokonaisuuksia klo 7.00 aamulla. Unihiekat silmissä kelpaa se kokonaisuus joka vielä illalla pirtsakkana ollessa on ollut hyvä. :)

Ja enhän toki siistiä businessvaatetusta tarvitse pukea eikä kauluspaitoja silitellä, perus, siisti vaatetus on saksan tunneilla passeli.

Aamuisin en myöskään voi lähteä minnekään ellei tiskari ja pyykkikone/kuivausrumpu ole tyhjennetty. Pistän vaikka ripsiväriä kaksi harjanvetoa vähemmän, jos en muuten hommaa kerkiä tekemään Olen kyllä aamuisin varsin nopea, kunhan pääsen vauhtiin. Yleensä käyn vielä kaatamassa kuivausrummusta otetut pyykit meidän sängylle josta löydän ne sitten illalla, kun niitä viikkailen. Pyykkiä toki tulee pestyä paljon..kun nyt on ollut kurakelejä, kaksikon housunlahkeet ovat aina hurjan näköiset, ketsuppitahraisista vaatteista puhumattakaan.

Lapset syövät kotona pienen aamiaisen vaikka syövätkin koulussa eväät/aamiaisen n. klo 10. Mutta toki muutamassa tunnissa on kerinnyt tulla jo nälkäkin. Eväsrasian on hyvä olla tietyn kokoinen, että mahtuu reppuun kaikkien kirjojen ja mappien kanssa (lapsilla on valtavasti erilaisia pahvisia mappeja, jokaisen kuuluu olla eri värinen). Juomapullokin pitää olla mukana (vettä) ja repussa on sille oma sivutasku. Monilla lapsilla näkyy Apfelschorle-pulloja tai mehutetroja (CapriSonne). Mitään makeaa ei saa kouluun tuoda ellei ole syntymäpäivä. Silloin kamuille tarjoillaan nameja tai vaikkapa vanhempien kanssa yhdessä leivottuja herkkuja. Päiväkodissa oli sama tapa. Sai herkutella, kun oli juhlan aihetta! Muffinikuorrutteisissa naamoissa oli kiva tulla kotiin.

Tällä viikolla olen kävellyt lasten koululta omalle koululle ja se on ollut hyvin virkistävää. Vaikka vielä klo 8 on ollut kovin hämärää. Happihyppely antaa kuitenkin pienen boostin päivän aloittamiseen. Lapsilla on koulussa läksyjentekoa iltapäivisin (Hausaufgabebetreuung) ja mm. tiistaisin pelaavat sählyä. Pidempinä päivinä lasten koulu loppuu vasta klo 15.30. Mutta ainakin läksyt ovat tehty ja koulussa harrastettu. Perjantait ovat aina lyhyitä päiviä, kaikille. Kiva aloittaa viikonlopunvietto aikaisin. (Esim. monet lääkäripraktiikat sulkevat perjantaisin jo klo 12-13)


Voi olla, että peruutan lasten iltapäiväkerhon tälle kevätlukukaudelle, mutta sitä vielä pitää pohtia. Kuoroharrastus alkaa kuitenkin nyt helmikuussa ja se on maanantaisin. Toivottavasti tykkäävät, ainakin olivat into piukassa, kun kerroin eri vaihtoehdoista. :)


Huomenta vaan....
nyt on lauantaiaamu niin ohjelmassa ei ole yllä lueteltuja asioita. :)2 kommenttia:

  1. Mä olen niin laiska viikkaamaan pyykkiä ja myös pesemään sitä. Mies hoitaa meillä lakana- ja pyyhepyykin vuoroviikoin ja on tosi tarkka tästä rutiinista. Itse pesen ehkä enemmän astioita ja saatan tyhjentää sen astianpesukoneen aamulla ennen töihin lähtöä, jos vain ehdin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies auttaa joskus viikkaamisessa, mutta tietää myös sen, että tykkään tietystä "viikkaustyylistä" (kuten vaatekaupassa) joten ei halua siihen hirveästi puuttua! :D

      Poista