-

-

tiistai 19. tammikuuta 2016

Koulua - ei koulua

Noin viikko sitten lapset (ja minä tietty) jäivät kotiin koska alueemme kaikki koulut olivat suljettuina. Tähän oli syynä huono keli sekä teiden liukkaus. Osa lapsista kulkee kouluun koulubussin kyydillä ja liukkauden takia tätä kuljetusmahdollisuutta ei ollut. Myös kaupunkimme nettisivuilla asukkaita kehoitettiin erityisvarovaisuuteen. Kuulin myös, että ihmiset lähtivät työpaikoiltaan aiemmin kotiin, koska jäisen sateen pelättiin iskevän kaupungimme ylle. (Sinä päivänä taivaalta ei tainnut tulla mitään...)

Liukkaus, syynä kotiin jäämiseen kuulostaa suomalaisen korvaan järin absurdilta. Olihan toki todella liukasta, mutta me suomalaisethan ymmärrämme nastarenkaiden päälle...mutta täällä kuljetaan kitkoilla ja onhan se hieman eri asia. Noh, pari kotoilupäivää liukkauden takia oli meistä, lapsista ja minusta vain plussaa. Tuntui ehkä hieman lusmuilulta, mutta siitä viis.

Viikonloppuna sateli reippaasti lunta, oli ihana herätä valkoiseen maisemaan. Kuitenkin lumikinokset aiheuttivat taas päänvaivaa joillekin ja aiheesta heräsi paljon kysymyksiä, että "onko maanantaina koulua lainkaan, kun on lunta" jne. Toki enimmäkseen vastaukset olivat, että tottahan toki on koulua, luntahan tuo vain on. En osaa sitten yhtään sanoa, että miten tällaisissa tilanteissa toimitaan, jos jään ja lumen takia ei ole koulua, jatketaanko lasten kouluvuotta vai pidetäänkö lauantaisinkin koulutunteja? En nimittäin toivoisi lasten istuvan koulunpenkillä vielä heinäkuussa vain sen takia, kun talvella on ollut lunta....(?) ;)

Mutta maassa maan tavalla, mennään massan mukana. Meidän perhe on nauttinut lumesta ja olemme tehneet lenkkejä raittiissa talvisäässä. Kovin vähän kaupunkikuvassa näkyi ulkoilijoita viikonloppuna, mutta uskoisin sen olleen vain sattumaa. Aurinko paistoi kyllä niin kauniisti, että varmasti monet viihtyivät ulkona paremmin kuin 'normaalisti' räntäsaten piiskatessa vasten kasvoja tai muuten harmaassa, tylsässä kelissä. :)

Tänään sateli jopa lisää lunta, mutta vain hieman. Pakkastakin oli muutama aste ja ilma tuntui kirpeämmältä kuin mitä mittari oikeasti näytti. Olen viime ja tällä viikolla kävellyt koululle ja on ollut niin virkistävää. Varsinkin n. 5 h istumisen jälkeen pikkulenkki kotiin on tuntunut taivaalliselta. Tänään kävelin vielä mutkan kautta kotiin jotta sain extraminuutteja ulkoilmassa. Kohta hakemaan sählynpelaajia koulusta, moi, tschüss!!3 kommenttia:

  1. No, pikkusen se naurattaa näiden ulkomaalaisten lumi/pakkas "pelko", näin suomalaisena. Toisaalta minäkin mielellään jäisin kotiin, kun tuo pakkanen on jo pitkään paukkunut tuollaista -25 astetta...Nytkin tuolla taas on -24 astetta.... Mutta niinkuin kirjoitit maassa maan tavalla....ja koska ollaan suomessa =D niin eikun ulos vaan....sehän on vaan asenne kysymys ja pukeutumis kysymys että pääsee ulos tuolla kelilla =D

    VastaaPoista
  2. Kyllä, onhan talven kylmyys asenne- sekä pukeutumiskysymys. Sekä kammottava vaakasuoraan piiskaava sade. Vedenpitävää ja kumisaapasta ylle. :) Helteellä ei taida olla muita keinoja kuin syödä koko ajan nehujäätä. +40 asteessa... bikineistä ei voi oikein enää vähentää. :D

    VastaaPoista