-

-

perjantai 15. tammikuuta 2016

Orkideafarmi

Tällä hetkellä kodissamme kukkii 10 orkideaa. Siihen vielä muutama päälle joissa on tällä hetkellä pullukoita nuppuja. Milloin ja miten on päässyt näin käymään, että olen onnistunut hamstraamaan näin monta orkideaa? (Kaikki muut viherkasvit päälle....) Toki uusi kotimme on avara ja omaamme valtavan kivat, leveät ikkunalaudat, ehkä niille on kiva kasata niitä kukkia. ;) Amerikkaan muuttanut tuttava jätti myös minulle kaikki viherkasvinsa ja olihan siinä joukossa noita o-kirjaimella alkavia kukkiakin....

Sunnuntaina mies lähtee reiluksi viikoksi työreissulle ja me jäämme lasten kanssa pitämään linnaketta pystyssä. Ensi viikolla on ohjelmassa tiukkaa aikataulua oman saksan opiskelun merkeissä, meillä on nimittäin koe...apua! Eli viikonloppuna sekä alkuviikosta pitää vielä kerrata. Eihän minua kukaan ole kurssilta pois heittämässä vaikka saisin kokeesta kolme pistettä, mutta onhan se oman itsensä takia hyvä tehdä parhaansa. Näkee sitten millä tasolla on ja missä tarvitsee vielä harjoitusta. On tämä saksan kieli kuitenkin sen verran 'monimutkaista', että kielioppia pitää kerrata. Aiemmilla kursseilla tai ylipäänsä aiemmin ei ole ollut vastaavanlaista intoa oppia, siis oikein kunnolla, hyvin. Noh, tulkoon mitä tulee, parhaani sitten yritän!









Suolakristallilampun olen saanut syntymäpäivälahjaksi parilta 
ystävältä muutama vuosi sitten. En ole pahemmin perehtynyt lampun
toimintaperiaatteisiin tai vaikutukseen, mutta valo itsessään on 
kaunis ja pehmeä.











Tulppaanimaljakkona miehen perintömaljakko. En tiedä 
onko suomalainen, tai en tiedä siitä muuta kuin, etttä on 
loistava tulppaaneille.

Kuvassa jo vähän 'ylikasvaneita' ruokaupasta ostettuja kukkia.









Poika toi kotiin äidinkielen kokeen, kaikki oikein! :) On hassua, että vaikka lapset ovat samalla luokka-asteella heillä on hyvin erilaiset läksyt ja mitä ylipäänsä puuhailevat koulussa. Meidän neiti ei ole nimittäin päässyt tekemään vielä yhtään koetta. Mutta kerkeää kyllä. :)






Mukavaa viikonloppua, 
orkideaterkut!




2 kommenttia:

  1. Orkidea on aivan ihana kukka.....minulakin on sellainen jopa vuoden elänyt :) =D (olen siis ihminen jonka kukat eivät elä kauaa) heh...mutta kumminkin ihana. Mukavaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
  2. Mukavaa viikonloppua Sinullekin! :) Kiva, että olet saanut orkideat 'pysymään hengissä'. ;)

    VastaaPoista