keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Onko tukka hyvin? Näkyyx maski?

Nykyään, kun lähtee kauppaan ei riitä, että kurkkaa onko käsilaukussa varmasti avaimet sekä rahapussi vaan löytyykö sieltä myös (puhdas) maski. Joskus se löytyykin takin taskusta. Lapsilla tuntuu olevan jokaisen takkinsa taskussa parit ja ehkä vielä repussa yhdet. ;) Niitä sitten metsästän ympäriinsä ja hurautan puhtaaksi pesukoneessa. Meillä on aika monta maskia, ei tarvitse olla koko aika pesemässä. (Olen ostanut hajusteettoman nestemäisen pesuaineen maskipesua varten.)

Jos vien lapset koululle autolla huomaan kuinka he pukevat maskit päällensä jo auton luona samalla reppuaan takakontista kaivaen. Kun sadepäivänä olen parkkipaikalla vastassa, näen kuinka kaksi maskikasvoista hiippailee kohti autoa ja ottavat maskit pois vasta takapenkillä. Ihan vaistomaisesti ottavat myös lorauksen käsidesiä. Maskipakko on iskostunut lapsiin, eikä pelkästään se mitä me vanhemmat olemme opettaneet vaan myös koulussa asiasta puhutaan koko ajan. Tosi hyvä! Rehtorikin oli jo kerinnyt räyhätä keskusradiossa maskien välttämättömyydestä! Asia on vakava, tietenkin, mutta minua huvitti lasten kertomus miten rehtori oli saanut asiansa perille, todella kovaäänisesti kuulemma. ;)

Kaupan parkkipaikalla jokainen kaivelee taskujaan tai hanskalokeroita maskia etsien ja kärrykatoksessa ollessa kaikilla on jo maskit kasvoilla. Olen vain kerran nähnyt maskittomat kaverukset pienessä Imbiss-paikassa. Ja koska myyjä ei tehnyt asian hyväksi mitään, ei mekään sitten mitään mainittu...(Olisiko pitänyt? Onneksi olivat hetkessä ulos liikkeestä.) Mutta muuten joka paikassa kaikki muistavat pukea ne maskit kasvoilleen. Ja mitään raivokohtauksia en ole itse kohdannut missään. Ei ole kukaan kassajonossa kyseenalaistanut näitä uusia määräyksiä. Lungisti vaan päivä kerrallaan. Eihän me muuta voida tehdä.

Ja mitä nyt olen huomannut niin maskeja kyllä saa ihan joka paikasta. Jopa kenkäkaupassa myytiin parilla eurolla kangasmaskeja. Ja monissa liikkeissä kertiksien hinnat ovat pysyneet inhimillisinä eikä ihmisten tarpeella tahkota väkisin rahaa. Tai näin haluan uskoa...



Suomessa näimme silloin tällöin maskeja Prisma-reissuilla, mutta ehkä nyt niitä näkyy enemmän.

Käytätkö sinä maskia/kertiskäsineitä/tmv. asioilla ollessa?




p.s. Me ei käytetä julkista liikennettä, kun koulu on niin lähellä ja muutenkin aina kuljetaan fillareilla (toki autollakin) niin en tiedä miten siellä on asiat otettu vastaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti