tiistai 29. syyskuuta 2020

Juustokakkua & mustaa teetä


























Nyt tuleekin satakolme kuvaa juustokakusta! Yhdestä samasta kakusta saa räpsäistyä näin monta kuvaa...En vain osannut valita muutamaa, pistetään kaikki!


Juustokakku on takuuvarma hitti, maistuu aina vuodesta toiseen ja meidän perheen yksi lemppareista. Tämä oli ihan tavisjuustokakku, ei ollut höysteenä marjoja tai muuta, kuten alkuperäisessä reseptissä. Seuraksi kupillinen tai kaksi teetä ja on muuten aikas hyvää. ;) Kommenttiboksiin saa heittää halutessaan omia juustokakkureseptejä. :)



Mukavaa tiistaita!


Valion ohje, KLIK!


POHJA
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
1 prk (500 g) maitorahkaa
2 rasiaa (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua
2 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 kananmunaa



Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.

Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle.

Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

4 kommenttia:

  1. Nam! Juustokakku maistuu aina ja juuri se ihan perus 😋Joskus on vaikea valita kuvia ja silloin on paras laittaa kaikki 😃

    VastaaPoista
  2. Hei! Tämä ei nyt varsinaisesti ole juustokakku, mutta tosi namia. Valitettavasti en voi kunnioittaa reseptin laatijaa, kun en enää muista, mistä sen bongasin…

    JUUSTOKAKKUPANNARI

    200 g tuorejuustoa
    2 kananmunaa
    1 dl kevytmaitoa
    1/2 dl sokeria
    1/4 tl suolaa
    1/2 dl vehnäjauhoja
    300 g mansikoita
    1-2 rkl tomusokeria


    Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon kananmunat. Lisää maito, sokeri ja suola. Lisää lopuksi vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

    Kaada pannari voideltuun 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan (tulee aika ohut). Paista pannaria 225-asteisessa uunissa noin 20-25 min. Jäähdytä huoneen lämpöiseksi.

    Koristele pannari tuoreilla mansikoilla ja tomusokerilla.

    VastaaPoista