lauantai 26. syyskuuta 2020

Syysloma? Mitä? Missä? Milloin?

Tuntuu vähän hassulta. Ai mikä? No se, että tänä vuonna syksyllä ei reissata Suomeen. Kyllä muistelisin, että olisin joka syksy napannut lapset sekä laukut mukaan ja matkannut viikoksi, vajaaksi kahdeksi viikoksi Suomeen perhettä tapaamaan. Sitä on monesti hankittu liput heti, kun olemme palanneet kesälomalta... :) 


Tästä on jo monta vuotta, mutta yhtenä syksynä loman syy ei ollut pelkästään syyslomailu vaan konsertti johon oli pakko päästä! :D Pienten lasten äidille se oli jotain aivan mahtavaa. Muistan niin elävästi sen bussimatkan konserttiin ja mitä minulla oli päällä. (Puna-valkoruudullinen Gantin paitapusero ja mustat farkut. 'Takkina' jättisuuri valkoinen neule, joka minulla on vieläkin.) Ja muistan kuinka olin seitsemännessä taivaassa, kun lempimusiikki raikasi täysillä. Ja minusta ei saa tanssijaa tekemälläkään, mutta sinä iltana ei mooveja säästelty. 


Ei minulla yleensä mitään suunnitelmia syyslomille ole ollut. Kunhan tapaa perhettä, se riittää. Tämä konsertti-case oli vähän ainutlaatuisempi. (Selkeästi pitää ruveta käymään konserteissa useammin YKSIN, kunhan tilanne tästä kehittyy parempaan.)


Ja se täytyy sanoa, että lapset ovat olleet aina hyviä reissaajia. Olkoot sitten kulkuneuvona auto, laiva, tai lentokone. Lentokentällä ovat aina kulkeneet rinnalla reippaasti, omia reppujaan kantaen, enkä muista yhtäkään meltdownia tai muuta hässäkkää. Jollain lyhyellä reissulla lapsilla oli pari koulukirjaa mukana ja tekivät läksyt portilla konetta odottaen. Osaavat hyvin englantia ja ylpeänä kuuntelen, kun lapset käyttävät kentillä joko saksaa tai enkkua. (Heillä alkoi muuten tänä vuonna ranska, kohta taipuu sekin tuosta noin vaan!)


Mutta tänä syksynä kotoillaan ja lomaillaan kotikaupungissa. Ohjelmana voisi olla ne perus fillarilenkit ja leikkikentät sekä kahvilassa kakkujen ahminta ja mitäs jos etsisi uusia, kauniita lenkkipolkuja. Ei yhtään hullumpi sekään. :) 











Kukkakuvien myötä toivotan kaunista lauantaita


2 kommenttia:

  1. Mieli tekee matkustaa ja sitten ei yhtään, kun miettii maailman tilannetta. Kaikkea muutakin kivaa taatusti keksii lomalaisille. Olen aina halunnut patikoimaan niitä Saksassa niin usein näkyviä patikointireittejä pitkin ja joskus hiukan on sitä tehtykin. Vastaavat varmaan meidän luontopolkujamme. Eväät reppuun ja menoksi! Suosittelen! Siinä voisi olla yhdelle päivälle kivaa tekemistä.
    Täällä intiaanikesä jatkuu. Ihanaa ja toisaalta huolestuttavaa.
    Aurinkoista syysviikkoa teille kaikille 🌞🌻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patikointiretki kuulostaa tosi hyvältä idealta! :) Kiitos paljon ideasta. Aurinkoista syyskuun loppua/lokakuun alkua sinulle. 🧡

      Poista