keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Vapaaehtoistyöni Saksassa

Heipä hei!


Olen työskennellyt nyt vapaaehtoisena viime marraskuusta lähtien. Juuri ennen koronapandemian alkua olin käynyt eräässä toisessa paikassa haastattelussa sekä kyselemässä, että minkälaista vapaaehtoistyötä heillä olisi ollut tarjolla. Siinä työssä olisin auttanut ikäihmisiä heidän kauppa- tai lääkäriasiointien aikana. Mutta sitten iski korona eikä asia edennyt siitä sitten pidemmälle. Rupesin viime kesänä miettimään, että mistä voisin ruveta uudestaan kyselemään. Aluksi mieleeni tuli järjestö jossa olin ollut muutamana vuotena ennen joulua auttamassa, mutta sitten keksinkin erään toisen paikan ja soitin sinne.

Puhelusta parin viikkoa myöhemmin kävin haastattelussa sekä tutustumassa paikkaan ensimmäistä kertaa. Työnkuva kuulosti mukavalta ja kaikki työntekijät tuntuivat myös oikein mukavilta ja ystävällisiltä. Minut otettiin heti lämpimästi vastaan. :) 

Olen ottamassa vastaan lahjoitettuja tavaroita, niin kodin elektroniikkaa kuin vaatteita, käymme niitä lävitse. Tarkistamme ovatko vaatteet ehjiä ja puhtaita yms. Osa vaatteista menee suoraan niitä tarvitseville perheille tai ne kuljetetaan eteenpäin paikkoihin joissa niitä tarvitaan. Ja osa myydään paikan päällä edullisesti. Ja tuotto päätyy hyvään tarkoitukseen.

Kerron nimittäin salaisuuden. Olen hakenut opiskelemaan. :) Mutta jos minua ei onni potkaise, aion ilmoittaa, että voin tehdä muutamia tunteja lisää viikossa. Mutta tällä hetkellä tämä on hyvä näin. Koska alkuviikosta olen kiireinen saksan opiskelun kanssa. (Se saksan oppiminen taitaa olla päättymätön tie...heh!)




Kauniit kevätkukat antavat päivään  pikkuriikkisen verran ilonpilkahduksia. 
💛🧡💛




P.s. Saksassa on hyvin yleistä, että koulunsa päättävä nuori (esim. abi) työskentelee vapaaehtoisena esim. vuoden verran jossakin järjestössä, joko ulkomailla tai täällä Saksassa. Pienen palkan lisäksi nuoret saavat arvokasta työkokemusta josta on paljon hyötyä tulevaisuuden suunnitelmia tehdessä. :) Jos asia kiinnostaa enemmän, pistä Googleen vaikkapa: Freiwilliges Jahr in Deutschland.


7 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja tarpeelliselta 🤍 Uskon, että tuo on hyödyllistä myös kielen oppimisen kannalta. Pidän peukkuja opiskelupaikan saamisen suhteen :) Kaunista kevättä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis sinulle!💕💕 Kaunista kevättä myös sinne. 🌷🌱🌱🌷

      Poista
  2. Kivaa oli lukea vapaaehtoistyöstäsi! Niin tarpeellista työtä, josta varmasti saa hyvän mielen. Nyt ukrainalaisten avustamiseenkin tarvitaan paljon vapaaehtoistyötä ja jotain pientä minäkin ehtisin tekemään, mutta en ole vielä huomannut, mitä olisi tarjolla ja tarpeen.
    Mukavia maaliskuun viimeisiä päiviä teille sinne ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä meilläpäin kerätään mm. vaate- ruoka- ja hygienialahjoituksia pakolaisia varten. Ehkä voisit etsiä omalta paikkakunnalta järjestön joka ottaa lahjoituksia vastaan.

      Me ostimme ystävän kanssa alusvaatteita lapsille ja naisille sekä olemme vieneet suuren hygieniapaketin paikalliselle hyväntekeväisyysjärjestölle. Ja on varmasti monia muitakin tapoja auttaa. 💕

      Poista
    2. Niin ja mukavaa maaliskuun loppua! 🌷🌱🌷🌱

      Poista
  3. Hei,
    Eksyin blogiisi pitkän ”muutto Saksaan” googlettelun jälkeen! Ihana kun löysin suomalaisen, joka muuttanut Saksaan ja voin lukea kokemuksistasi ja saada infoa. Mieheni tosiaan loppuvuodesta lähtien tehnyt töitä Saksassa ja tulee kotia Suomeen kun vapaaviikot. Tässä nyt suunnitteilla siis muutto Saksaan jossain vaiheessa pienen taaperomme kanssa… Julkaisusi jotenkin nostattavat luottamustani, että ehkä mekin saamme asiat järjestettyä ja muutamme! Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että olet löytänyt minun blogistani tietoa Saksaan muuttoanne varten. Paljon tsemppiä teille koko perheelle tulevaan ja mukavia vuosia Saksassa! 😊😊🌻🌼

      Poista