-

-

torstai 10. toukokuuta 2018

Jos ei heilaa helatorstaina niin...vai?


Ihanat simpukat löydetty Espanjasta!


Nyt taisi mennä allekirjoittaneella sananlaskut hieman sekaisin. ;) Noh, mitäkös tuosta, sama heila ollut tuossa vieressä 15 vuotta. :D On nuo sananlaskut kyllä hauskoja. Ei ole kauaa aikaa, kun yritin jotain sananlaskua opettaa (ja sen merkitystä) lapsille, mutta ei se olekaan niin helppoa. Vaikka puhummekin 100% perheen kesken vain suomea, lasten keskinäinen kieli on saksa. Ja puhuvat kyllä sitä niin sujuvasti. Se on ollut ihan heidän keskinäinen 'ideansa' puhua saksaa ja luulen osittain sen johtuvan siitä, että se jää koulupäivän jälkeen ns. päälle. Miten nyt ne aivot kääntäisi näin monen tunnin jälkeen taas suomi-moodiin. :) Itse taas olen huomannut, että menen nykyään enemmän kielissä sekaisin ja mieleen on jopa muistunut ruotsinkielisiä sanoja vaikka ruotsin opiskelusta on jo tovi aikaa. Kai se on se aivojen hurja pinnistely joka aiheuttaa niitä sekaannuksia. Kun yrität muistaa sitä ja tätä. Ei me kuitenkaan robotteja olla. ;)

Kuvissa ihana bonsaipuu, jonka olemme varmaan jo tappaneet. Mies sai sen muutama viikko sitten lahjaksi työkaveriltaan (kiva ele :)) ja me olemme tuskailleet sen kanssa. Olisi niin hienoa, jos osaisi hoitaa jotain tällaisiä hieman erikoisiakin kasveja. Ehkä meillä on vielä toivoa. Ei me ihan surkeita viherpeukaloita kuitenkaan olla! Eli toivo elää. :)


Tänään helatorstaina Saksassa vietetään myös isänpäivää (Vatertag, Herrentag tai Männertag), mutta meidän perhe on viettänyt sitä aina marraskuussa kuten Suomessa. Ihan vaan piintynyt tapa. Tytär oli kyllä askarrellut isälleen koulussa hienon kynäpurkin jäätelörasiasta. Isä voi viedä sen töihin, siellä niitä lasten muitakin taideteoksia ja askarteluita on lämmittämässä isän sydäntä työpäivisin. Isänpäivä Saksassa on muuten täysin erilainen kuin Suomessa. Miesporukat (ei edes tarvitse olla isä ;)) kokooontuvat porukalla tekemään jotakin 'äijäjuttuja', esim. tekevät baarikierroksia yms. 


Tuo turkoosi kaitaliina on niin ihanan raikkaan värinen, se oli 
yksi tuliainen Suomesta jonka kummitätini lähetti. Tykkään tuosta simppelistä 
kuosista, ja toki tuo väri. <3

Nyt viettämään vapaapäivää! 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Juuri iltalenkiltä kotiin ja sadekuuroa karkuun. :)

   Poista
 2. Joskus aivot menevät solmuun mutta ei se haittaa😀
  Onpas erilaista isänpäivänviettoa teillä siellä.
  Turkoosista on tullut yksi lempivärini mustan rinnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hieman erilainen isänpäivätapa! 😀 Mies ei ole ainakaan vielä lämmennyt paikallisille tavoille. Heillä työporukan kesken toisinaan illallisia ym. joten ehkä siinä tulee jo se 'äijäkiintiö' täyteen. 😊 Kaupungilla näkyi kyllä jo aamupäivästä lähtien iloisia miesjoukkoja pyörien selissä, eli joillakin oli urheilut ja hauskanpito mielessä. 😊🤗🚴🏻‍♂️

   Poista
 3. Saksassa onkin erinlainen tapa viettää isänpäivää.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, meillä mennään totutulla suomalaisella tavalla 😊😀

   Poista