-

-

maanantai 28. toukokuuta 2018

Jätskiepisodi ja päivän kuulumiset

Kirjoittelin eilen meidän kahvilaepisodista missä emme saaneet jäädä puolityhjän kahvilan terassille nauttimaan jäätelöitämme. Sain hieman infoa aiheesta mikä saattaisi olla syy tähän hassuun tapaukseen. (Tai sillä hetkellä ei ollut kovin hauska fiilis, kun halusin vain istua perheineni jossakin rauhassa.)

Eli ulosmyyntivero jäätelölle (voi apua, en tiedä mitään oikeita termejä, suokaa anteeksi) on paljon vähemmän kuin vero tuotteille jotka myydään kahvilassa syödessä (olikohan ne 7 ja 19 %). Näin minua ohjeistettiin. Ja toki onhan se ihan järkeenkäypää, ei ole vain vielä tullut ehkä aiemmin vastaan samanlaista tilannetta.

Paikallinen, saksalainen ystävätär sanoi myös hieman karusti (heh), että ehkä haluavat asiakkaiksi vain niitä jotka ostavat mieluummin 5 € annoksen kuin 1 € jädepallon (Kyseisessä paikassa on kyllä yleensäkin kaupungin muihin kahviloihin verrattuna todella edukkaat hinnat, voisi sanoa, että yksi edullisimmasta paikoista meillä täällä.) Kuulin myös samaiselta ystävältä, että talvella eivät olleet myyneet hänen lapselleen jäätelöä, mutta kuulemma jäätelöä saisi, jos ostaisi vohveliannoksen. En tiedä sitten mikä on tähän syynä, tuskin se verotus nyt ainakaan...en tiedä, aika mielenkiintoista.

Mielenkiintoisen asiasta tekee sen, että kaupungin muissa (saksalaiset näemmä rakastavat jäätelöitä ja gelatoja, jätskiä saa joka kulmalta!) kahviloissa/jädekahviloissa voit joko istua paikan päällä tai ottaa sen vaikka mukaasi. Mitenköhän se sitten eroaa? Eilisessä paikassa oli nimittäin hyvin tilaa niin meidän perheelle kuin monelle muullekin, lämpimästä iltapäiväauringosta huolimatta paikka oli puolityhjä. Etten tee samanlaista virhettä toiste :D on nyt tiukasti toimittava sen mukaan, mitä muutkin asiakkaat. Aion pitää tästä lähin korvat ja silmät auki ja toimia muiden esimerkkien mukaisesti. Hölmöläinen täällä vaan moi. :D


-------------------------------------


Saksan ryhmämme naiset olivat päättäneet, että meidän pitäisi mennä naisporukalla ulos syömään joku ilta. Emme tulleet vielä mihinkään lopputulokseen, että millä kokoonpanolla, minne ja milloin, mutta ehkä asiat vielä selkiävät. Mieskin on tällä viikolla paikan päällä ja vasta ensi kuussa on seuraavan kerran reissussa, joten babysitterikin löytyisi omasta takaa. ;) Laitoin miehellekin jo viestiä, että laittaa ylös minun menoni. Olisi ihan kivakin mennä yhdessä jonnekin, jo ihan sen takia, että oppisimme tuntemaan toisemme hiukan paremmin. Toki tulee päivän mittaan puhuttua jonkun verran henkilökohtaisistakin asioista eli lapsista, ehkä harrastuksista, kesälomasuunnitelmista yms., mutta muuten aika pintapuolista keskustelua. Erilaiset kansalaisuudet tuovat keskusteluun aina oman lisän, tai vaikka erilaiset kokemukset eri asioista omassa kotimaassaan. Keskustelut voivat olla hyvinkin mielenkiintoisia. Monesti opettaja haluaakin, että opettelemme hiukan vertaamaan asioita oman kotimaan ja Saksan välillä. Näin sitä tulee opittua monia asioita ei pelkästään sitä kielioppia.

Olin kyllä melko hullu, kun kurssin jälkeen kiiruhdin kuntosalille. Olin jo hiestä märkä autossa istuessa, noh entäs sitten siellä salilla. Puhkuin ja puhusin, mutta tein oman pikkutreenini. Kotona kylmä suihku teki hyvää. :)


Muutama räpsy kotoa, ei mitään uutta,
paitsi nuo viehättävät kukat; neilikat, ruusut...


Maanantaiterkuin...

2 kommenttia:

 1. Merkillisiä juttuja! Italiassa tiedän, että espresso maksaa vähemmän, kun sen juo tiskin ääressä seisten, kuin jos haluaa istahtaa pöytään nauttimaan. Juuri verojutusta (alv) on kai kyse. Myös Suomessa ruoka mukaan tai ei on eri hintainen.
  Kiva juttu sen sijaan tuo eri kansalaisuuksiin tutustuminen kurssilla ja myös eri maiden tapoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aina mieleenkoista keskustella eri maalaisten ihmisten kanssa. Voi oppia niin paljon eri asioista, kun jakaa kokemuksiaan muiden kanssa. Monien keskusteluiden jälkeen saan olla onnellinen ja tyytyväinen siihen, että olen suomalainen (vaikka asunkin tyytyväisenä Saksassa). Suomi on monintavoin hieno maa asua ja elää. 😊😊

   Poista